HAPPY new year

Het nieuwe jaar is bij mij begonnen zoals bij velen: een heerlijke oudejaarsavond met mijn dierbaarsten, met prachtig vuurwerk en tranen van het lachen tijdens diverse potjes 30 Seconds. Vervolgens lekker uitslapen op zondag de eerste, soezend bij het Nieuwjaarsconcert en het schansspringen.

BAM. Maandag 2 januari. Niks geen gezelligheid meer, gewoon een dag als alle andere. Tijd om alles op te ruimen wat ik in de afgelopen feestweken heb laten liggen. Op de automatische piloot hang ik de was op. Handdoek, nog een handdoek, een T-shirtje, een paar sokken, nog een T-shirtje, twee strings. En of het karma is? Ineens zie ik het nieuwe jaar door een roze bril.

In mijn vorige blog schreef ik het al: ik doe niet aan goede voornemens. Ik jat hier even schaamteloos een citaat van mijn ‘collega’ Marcel van Driel: “goede voornemens zijn per definitie vrijblijvend. Je kunt ook gewoon besluiten iets te doen of te laten. Vanaf dat moment is het gewoon zo.”

Maar het afgelopen jaar is voor mij zo bizar verlopen, in positieve en negatieve zin, dat ik 1 januari 2012 toch aangrijp om mijn roze bril op te zetten. Weg met al die shit, al dat gedoe. Weg met de stress, het ‘moeten’, vervelende klussen, nare mensen, hufterigheid, consumentisme. Ik heb zin om dromen waar te maken en ambities te volgen. Youp van ’t Hek antwoordde het al op een vraag van een student in het programma College Tour, en zijn oudejaarsconference stond er bol van: Leef! Volg je hart, en als je iets doet wat je niet leuk vindt, doe het dan niet. Stop met zeiken.

Dus kijk goed om je heen wat je al hebt, en geniet ervan. Leen anders even mijn roze bril.

Happy new year!Geef een reactie