Vakantiegevoel

Het ultieme vakantiegevoel voor mij? De hele dag lezen, liefst in de zon natuurlijk, al dan niet met zonnig drankje. Kan ik met gemak zes uur achter elkaar volhouden. Ik vind het echt de ultieme ontspanning, maar daar ben ik vast niet de enige in. En als ik dan eenmaal in die vakantiebubbel zit, vreet ik me als boekenwurm met gemak door een paar boeken per week heen.

Vroeger, toen ik met mijn ouders, broer en zusjes in augustus drie weken op Terschelling bivakkeerde, nam ik minstens zes boeken mee, soms zelfs meer. Bij ons in de dorpsbieb mocht je maximaal drie boeken lenen, maar voor elk boek dat je uit de zogenaamde informatiekast meenam (dat waren van die leerzame hoe-en-waaromboeken over het heelal en bizons enzo), mocht je één extra ‘gewoon’ leesboek meenemen. Ging ik dus voor de vakantie met een propvolle tas die bieb uit (ik weet dan nu ook alles over het heelal en bizons, want ik las die informatieboeken wel).

Enige struikelblok: je mocht een boek eigenlijk maar drie weken lenen. Daarom moest ik mijn biebbezoek us wel goed plannen en vlák voordat we vertrokken inslaan. Het leven van een vakantievierende boekenwurm viel niet mee.

Nu vier ik al ruim een week vakantie, weer op Terschelling, en ik zit heerlijk in mijn bubbel. Ik heb The Newlyweds [Nell Freudenberger], The Hunger Games dl. 1 [Suzanne Collins], The Other Hand [Chris Cleave] en drie LINDA.’s uit, en ik ben nu bezig in By Nightfall [Michael Cunningham]. Bovendien heb ik voor het eerst een e-boek gelezen, op mijn smartphone. Liefde Zonder Grenzen, een lekkere chicklit van Annabel de Roos (aka Elsbeth Witt).

Het Diner [Herman Koch] ligt te wachten, maar zodra ik dat uit heb, moet ik me waarschijnlijk tot Bol.com gaan wenden aangezien ze in de plaatselijke boekwinkel alleen maar boeken over Sil de Strandjutter verkopen. Wat ik zeg, het leven van een vakantievierende boekenwurm valt niet mee.

Ik ben wel erg benieuwd wat jullie op vakantie het liefste lezen. Informatieboeken over bizons? Of een fijne zriller? Laat de tips maar komen, dan weet ik wat ik bij meneer Bol moet bestellen volgende week.One Comment

  1. Anne-Marie wrote:

    Reisverhalen (helemaal nu ik dit jaar eens niet op reis ga :-)) en ‘gewoon’ romans. Net uit: Round Ireland with a Fridge van Tony Hawks. Bezig in: Long Way Down van Ewan McGregor en Charley Boorman. Op de stapel: Fifty Shades of Grey door E.L. James (geef ook maar eens toe aan een hype) en Tirza, van Grunberg (ook maar eens iets Nederlands tussendoor). Lees ze!

Geef een reactie