Waterproof onder de douche

Het is ochtend. De wekker gaat. Even doorbijten en dan eruit. Je stapt onder de douche. Terwijl de warme straal je wakker maakt, ontvouwt de werkdag die voor je ligt zich in je hoofd. Je maakt in gedachten een todolijstje. En waar ga je vandaag eens over bloggen? Ja, over dat toffe project waar je aan werkt. Hé, daar schiet je ineens een perfecte titel voor je blogartikel te binnen. Niet vergeten niet vergeten niet vergeten… Je hebt je afgedroogd, aangekleed, je haren geföhnd, ontbeten. Aan de slag! Joepie! Met eh… dat blogstuk… eh, over… shit.

Dit gebeurt mij regelmatig. De douche is zo’n ultieme plek om mijn gedachten even de vrije loop te laten, dat ik er al op meerdere geniale ideeën ben gekomen. Welke ideeën, dat weet ik niet meer, want ik vergeet ze zodra ik ben afgeleid door de rest van mijn ochtendritueel. Thank god voor Twitter, want daar schoten meerdere mensen me te hulp op de vraag “Bestaat er zoiets als een waterproof notitiebord voor onder de douche? Ik kom daar altijd op briljante ideeën, maar opschrijven = wegspoelen!”

1. Web-tex waterproof notepad
“Web-tex Military Products”. Aanbevolen door G.I. Joe? Afijn, A6-formaat en beschrijfbaar met pen en potlood. Het papier scheurt niet en je kunt gelijk verder schrijven zodra je het water eraf veegt. Geen potlood of pen bijgeleverd. Die zul je zelf moeten snijden uit een boom, denk ik. Kosten: €5,50 ex. verzending.
Dank, @ElfkesOriginals.

2. Waterproof notebook
Ziet er kek uit dankzij de zwarte kleur en het elastiekje, potlood is bijgeleverd. Inclusief ophangkoordje: pluspunt voor onder de douche! Afmeting: iets kleiner dan A6. Blaadjes kun je uitscheuren en vervolgens zelfs opplakken dankzij de plakrand. Hmm, straks hangt mijn hele douchedeur vol.
Kosten: €12,95 ex. verzending.
Dank, @JudithWebber

3. TY Shower Curtain
Hang het gordijn op en schrijf er met de watervaste stift al je zieleroerselen op. Voordeel: je hebt onder de douche elke dag wel wat te lezen. Nadeel: je idee uitknippen om het mee te nemen is misschien minder handig.
Kosten: $30 via Graindesign, of volgens de schrijvers van het blog: “Haal een wit douchegordijn bij de Gamma voor 8 euro, een watervaste viltstift van 3 euro bij de kantoorboekhandel, ben je voor 11 eurootjes helemaal klaar!”
Dank, @Invertaling

4. My AquaNotes
Een eenvoudig notitieblokje dat je met zuignappen aan je douchewand bevestigt. Het bijgeleverde potlood heeft óók een zuignap, wat handig! De blaadjes zijn makkelijk uit te scheuren. Niet zo’n groot formaat, dus je roman schrijven onder de douche vereist meerdere gezuignapte notitieblokken. Hebben ze over nagedacht: je kunt er ook vijf halen en vier betalen.
Kosten: $7, ex. verzendkosten van $9,99
Dank, @Elsbeth_tWitt

5. DIY-tips:
@Lousjekoesje“Ik zing mijn vers verzonnen melodietje onder de douche net zo lang tot ik ben aangekleed, pc aangezet en neem het dan op.”
@TalenDblog“Wie weet werkt snijplank met potlood ook.”
@elegantchaos“Stukje hardhout en watervaste stift? Voicerecorder op de douchedeur? Secretaresse in de badkamer?”

 

Beeld: Flickr/Renato Pequito2 reacties

  1. […] MARBLE » Waterproof onder de douche […]

  2. […] lui dan moe, dus voor de waterproof-onder-de-douche-schrijf-tips stuur ik je door naar haar blog: http://www.marbletekst.nl/waterproof-onder-de-douche/ een blog van Anne […]

Geef een reactie