Wat heb je gedroomd vannacht?

Dat is de vraag die mijn vriendje me ’s ochtends altijd stelt. Iedereen droomt, maar niet iedereen onthoudt het. Ik herinner me mijn nachtelijke avonturen meestal vrij goed. En ze zijn zonder uitzondering heel bizar.

Vanochtend was ik vroeg wakker en deed nog een uurtje mijn ogen dicht voordat ik er echt uit moest. In die periode droomde ik dat vriendlief in een impuls drie grote tattoo’s op zijn rug had laten zetten, en dezelfde op zijn buik. Ik kan ze nog bijna uittekenen: het waren vierkante afbeeldingen die nogal symbolisch aandeden en die betrekking hadden op kracht, ridders, moed, et cetera. Er stonden er twee onderaan zijn rug/buik, en een op zijn rechterschouderblad/rechterborst.

In eerste instantie vond ik het wel gaaf dat hij dat gedaan had, maar na een tijdje realiseerde ik me dat ik het eigenlijk heel zonde vond van zijn lichaam, en van zijn egale huid. Ik weet ook nog heel goed dat ik besefte dat ik hem nooit van mijn leven meer zónder tattoo’s zou zien, en dat ik de beelden van zijn ‘ongeschonden’ rug en buik maar goed in mijn herinnering moest koesteren. Vriendje was ondertussen heel blij met zijn lichaamsversieringen, maar ik vreesde dat hij er op een gegeven moment spijt van zou krijgen.

Het was allemaal zó levendig dat ik bij het wakker worden pas na een paar seconden wist dat het niet waar was, en daarna voelde ik me enorm opgelucht.

Dit is maar een klein voorbeeldje van mijn rare belevenissen ’s nachts. Ik combineer de gekste dingen en ontmoet de raarste mensen. Ik kan me niet herinneren dat ik vroeger ook zo extreem levendig droomde, maar sinds ruim een jaar is het elke nacht feest. Ik heb niet echt terugkerende dromen (vroeger dan weer wel), maar ik droom wel met enige regelmaat over mijn moeder. En tja, tussen al die tattoo’s en krankzinnige avonturen is dat misschien nog het minst bizar.

Wat beleef jij ’s nachts met je ogen dicht? Of droom je vaak hetzelfde?

DromenGeef een reactie